Aktualni projekti Udruge Ne-ovisnost

Trogodišnji program Siguran grad – Antivirus

 

Program Siguran grad – Antivirus je projekt smanjenja štete kojim kroz provođenje aktivnosti utječemo na zaštitu zdravlja vulnerabilnih skupina u cilju smanjenja pojavnosti zaraznih bolesti, podizanje kvalitete života i smanjenje stigmatizacije.
Riječ je trogodišnjem programu kojeg financira Ministarstvo zdravstva u ukupnom iznosu od 170.000,00 Kn za drugu godinu provođenja programa. Nakon uspješno provedene prve godine programa, projektne aktivnosti druge godine trajat će od 1.1.2022. do 31.12.2022.
Opći cilj projekta je smanjiti štetu i pojavnost zaraznih bolesti u populaciji mladih, ovisnika i osoba s rizičnim ponašanjem.
Specifični ciljevi projekta su educirati tim djelatnika za rad sa specifičnim vulnerabilnim skupinama kao što su ovisnici o drogama, povećati svjesnost i educirati javnost o krvno i spolno prenosivim bolestima, informirati aktivne ovisnike o mogućnostima liječenja i motivirati na liječenje, educirati korisnike droga o brizi za zdravlje te povećati kvalitetu života aktivnih korisnika poštujući njihov izbor da nastave sa štetnim ponašanjem.Partner u programu je Zavod za javno zdravstvo Osječko baranjske županije Centar za zdravstvenu zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i voditeljica službe dr. Kribl. U rad programa bit će uključeni volonteri kroz rad u Dnevnom boravku i kao pomoć pri organizaciji edukativnih predavanja.